Kennel Lixom
Svart Riesenschnauzer
HomeKullarLänkarFotogalleriKontakt
Kullar
BilderIs & snökullen

Lixoms is- & snökull (2005-07-05)

Min passion för glaciärer och inlandsisar bestämde temat för valparnas namn.

Lixie och valparna sopar uteplatsen, augusti 2005.

Lixoms Vintra
Vintra fick bo kvar hos oss med mamma Lixie. Hon är en framåt hund med mycket vilja och framåtanda. Hon har ett bra föremålsintresse som hon gärna odlar genom att plocka runt med saker hemma i huset -saknar man något kan man alltid titta i soffan dit hon gärna bär sakerna. Hon skulle aldrig drömma om att bita sönder något utan flyttar bara runt sakerna. Hon har en märklig passion och det är att äta papper.... inte tidningar utan hushållpapper eller toapapper. Alla vita tussar hon ser utomhus måste undersökas... -det kan ju vara papper!
Jag tränar lydnad och sök med Vintra. Ett förstapris i lydnadsklass I har vi och vi är godkänd i lägre sök.

Lixoms Flinga (Gila)
Gila, som hon kallas, bodde sina första två år i Vilhelmina. Då familjen där, till sin stora sorg, inte fick ihop småbarnslivet med en aktiv riesentik fick Gila komma tillbaka till oss i Åkersberga. Hon stannade dock bara hos oss i två timmar innan hennes nya familj kom för att hämta henne. Gila bor numera hos våra goda vänner Uno och Rosie och deras tvillingpojkar Johan och Markus och några råttor.... Gilas favoritsysselsättning är att bada! Badglada retrivers -släng er i väggen!! När Gila badar finns ingen hejd! Hon hoppar i från bryggor, klippor, båtar.. och dyker gärna under vattnet. Jag har aldrig sett något liknande!!

Korad TJH (FM) Lixoms Minus (Minos)
Minos bor med husse Bosse, matte Mia och katten Zorro i Sollentuna utanför Stockholm. Bosse och Minos tränar sök och lydnad flitigt och har även debuterat i både lydnadsklass I, där de har fått ett första pris, och i appellsök, där de är godkända. Minos är korad och numera kan han även titulera sig tjänstehund i bevakning. I och med det är Bosse & Minos kennel Lixoms första tjänstehundekipage!  

Lixoms Isa
Isa bor med sin matte Lena (som är veterinär) i Falun. Isa och Lena har gått flera kurser och tränar lite lydnad och spår.

Lixoms Lavina (Vina)
Vina bor i Tollarp i Skåne med matte Jessica och husse Henrik och deras två barn. I familjen ingår även ett antal höns som Vina lärt sig att låta bli. Vina är en väldigt kampglad hund med mycket glädje. Jessica har gått flera kurser på klubben i Tollarp.

Lixoms Frost
Frost bor med husse Patrick och matte Lydia och deras tre döttrar på en hästgård utanför Uppsala.

HomeKullarLänkarFotogalleriKontakt