Valpar

Inga valpar planeras.

Clura är en liten, kvick, mycket följsam och förig tik med en fantastisk arbetskapacitet. Det finns ingenting hon säger nej till! Trots sin fina arbetsförmåga har hon ett naturligt ”av och på” och är dessutom den i särklass gosigaste hund vi haft i familjen.
Clura är uppflyttad till högre sök, har ett LD i startklass och har gjort BH-prov. Hon har också en godkänd exteriörbeskrivning. HD A, ED 0, sköldkörtel u.a februari 2023, ögonlysning u.a mars 2023.

Clura är importerad från Tyskland och hennes pappa är från Tjeckien. Båda föräldrarna har tävlat inom IGP, med jättebra resultat, och även deltagit i VM för riesenschnauzer flertalet gånger.

Kodex tävlar aktivt i IGP-sporten i Tjeckien och även internationellt. Kodex är en kraftfull hane med mycket fina arbetsegenskaper. Han har bland annat deltagit i VM för riesenschnauzer 2022 där han slutade på en 11 plats av cirka 45 deltagare. Han är även Tjeckisk utställningschampion.

Precis som Clura har han ett naturligt ”av och på”, han är social och positiv vilket är viktiga egenskaper hos en aktiv hund. HD A, ED 0, ögonlysning u.a. 2021.